Skip to content

Stichting AAT

Stichting AAT is in maart 2022 opgericht door Renée Marell en heeft als doel om, samen met de professionals in het werkveld, de kwaliteit van ons mooie (en relatief jonge) werkveld te waarborgen en waar mogelijk te verbeteren. Daarnaast wil de stichting een centraal punt zijn voor iedereen die informatie zoekt over Animal Assisted Therapy in de jeugdhulpverlening.

Stichting AAT is van mening dat Animal Assisted Therapy een mooie aanvulling is op het reeds bestaande aanbod van therapie en behandeling. Omdat het een, nog relatief, nieuw werkveld is zien ze een variëteit aan professionals die Animal Assisted Therapy aanbieden. Kwaliteit en veiligheid staan voorop, voornamelijk voor de jeugdigen waar Renée en Judith mee werken. Dit betekent goed opgeleide professionals, die zich blijven ontwikkelen. Die met collega’s willen samenwerken om zoveel mogelijk kennis en kunde te delen en zo ons werkveld te willen verbeteren.

Stichting AAT biedt een AAT-opleiding, cursussen, workshops en verdiepingstrainingen. Verder is er bij de stichting de mogelijkheid om te sparren met collega’s en om je hond te laten testen door een kynologisch gedragstherapeut om te beoordelen of een hond geschikt is voor AAT-werkzaamheden.

Tijdens de Zaak op Poten & Co. dag zullen Judith en Renée de workshop “Een introductie in psychosociale weerbaarheid bij jongeren (met inzet van een hond)” verzorgen.

Wil jij eens kennismaken met elementen uit de psychosociale weerbaarheidstraining en ontdekken op
welke wijze je hier je hond in kunt integreren?

Doe dan mee aan onze workshop ‘een introductie in psychosociale weerbaarheid’ Psychosociale weerbaarheidstrainingen dragen bij aan het ontwikkelen van (zelf)vertrouwen, (zelf)bewustzijn, autonomie en veerkracht en kunnen zowel individueel als in groepsverband gevolgd worden. Ook kunnen oefeningen uit de psychosociale weerbaarheidstrainingen goed geïntegreerd worden in behandel- en begeleidingsvormen. In onze workshop gaan we dieper in op het onderwerp psychosociale weerbaarheid, maar leggen we ook uit
hoe je hier een AAT-hond bij kunt betrekken én laten we het jullie zelf ervaren!”

 

Vind hier jouw ticket voor deze unieke dag waar alle kennis samenkomt! 

Back To Top