Skip to content

HondenKracht

Miranda van den Berg is in 2002 afgestudeerd als orthopedagogisch hulpverlener en heeft met verschillende doelgroepen gewerkt. Momenteel werkt ze als trainer/voorlichter, waarbij ze trainingen en voorlichtingslessen op scholen geeft om de weerbaarheid te vergroten.

Daarnaast is Miranda sinds 2007 hondengedragsdeskundige. Ze heeft een speurhondenschool gehad en lesgegeven bij een kynologenclub. Momenteel geeft ze al enkele jaren les bij een jachthondenschool.

Om haar passie voor honden te combineren met haar huidige werk, heeft Miranda eerst de opleiding tot Topdog hondenSOVAtrainer gevolgd. Vervolgens heeft ze haar eigen bedrijf, HondenKracht, opgericht. Ook heeft Miranda een opleiding tot Dog Assisted Coach bij Pets4Care gedaan  en de nodige diverse bijscholingen gevolgd over teamcoaching met behulp van honden, Emotional Freedom Technique (EFT) en de DISC gedragsstijlen.

Binnen haar bedrijf HondenKracht biedt Miranda Topdog HondenSOVATraining aan. Hierbij krijgt de cliënt informatie over hondengedrag en leert hij of zij samenwerken met de psychosociale hulphond. Op deze manier ontwikkelt de cliënt onbewust (sociale) vaardigheden die in het dagelijks leven kunnen worden toegepast. Daarnaast kunnen bij HondenKracht verschillende coachingssessies en workshops worden gevolgd, zowel met een psychosociale hond als met een eigen hond.

Op de “Zaak op Poten & Co.”-dag zal Miranda de workshop “Welke kleuren hebben jullie als AAI-team?” geven. In deze workshop wordt gewerkt met het DISC-model. Dit instrument biedt inzicht in onze gedragsstijlen aan de hand van kleuren.

Hoe communiceer je? Hoe ga je om met problemen en tegenslagen? Hoe reageert het dier waarmee je werkt in AAI (Animal Assisted Interventions) hierop? Welke kwaliteiten heeft jullie team en tegen welke problemen kunnen jullie aanlopen in jullie samenwerking? Krijg meer inzicht in jullie team en verbeter de samenwerking!”

Vind hier jouw ticket voor deze unieke dag waar alle kennis samenkomt! 

Back To Top