Skip to content

Zefanja Vermeulen geeft tijdens het Zaak op Poten symposium een workshop over het thema: familiestructuren bij paarden.

Als veulens geboren worden en opgroeien, wat is een ideale situatie? Hoe komen we tot een paard dat zelfbeheersing kent en zichzelf kan reguleren. Groei en groeischijfjes komen ook aan bod.

Zefanja Vermeulen

Als kind heeft Zefanja zich altijd verbonden gevoeld met paarden en dat is nooit verdwenen. Het bevorderen van het welzijn van deze prachtige, intrigerende dieren is haar grootste grote drijfveer. Hoe ze dat doet? Ze keert het paard binnenste buiten. In 2012 heeft ze samen met Sietske Nobel Equinestudies opgericht. Met haar achtergrond als Freestyle trainer, haptotherapeut en coach heeft ze vele equine therapievormen zich eigen gemaakt. In 2013 regelde Sietske de eerste ontmoeting met Sharon May-Davis in Nederland. Zefanja zag Sharon vol passie aan het werk en werd gegrepen door haar kennis en liefde voor het paard.

“Met een koffer vol kennis reis ik de wereld rond en laat ik het paard inside out zien.”

In 2015 ging Zefanja zelfstandig verder met Equinestudies. Ze voelde zich bevoorrecht als protegee van Sharon en reisde zo vaak als ze kon met haar mee. Zo leerde ze het vak ‘dissecten en preparen’ van de bron. Sharon May-Davis schoof in 2016 aan bij het team van Equinestudies en doen ze samen onderzoek naar genetische afwijkingen bij gedomesticeerde paarden in vergelijking met oerpaarden. Ze organiseert cursussen en opleidingen met een team van deskundige professionals, reist de hele wereld over en geeft regelmatig (online) gastcolleges. Zefanja en haar teamleden leren tot op de dag van vandaag nog steeds van hun mentor Sharon en inmiddels staat Zefanja bij een groot publiek al bekend als ‘The Dutch Bone Lady’. Dat is natuurlijk een groot compliment.

Meer lezen over Zefanja? www.equinestudies.nl/

Back To Top