Skip to content

IAHAIO – Onze toewijding

IAHAIO zet zich in voor het verstrekken van informatie van de hoogste kwaliteit door gerespecteerde en ervaren onderzoekers en beoefenaars die betrokken zijn bij dierondersteunde interventies en interacties tussen mens en dier. In november 2020 zijn we begonnen met een reeks reguliere webinars. Hier heeft u toegang tot de presentaties die tijdens de webinars zijn gemaakt en waar mogelijk zijn volledige opnames beschikbaar.

Nieuwe ontwikkelingen in de zorg voor ouderen en huisdieren

Doelgericht contact met gezelschapsdieren kan een gunstige invloed hebben op mensen in alle levensfasen. Onderzoek toont aan dat vooral oudere volwassenen, die honden, katten of andere huisdieren hebben, significante psychologische, sociale en fysieke voordelen ervaren.

Dit webinar gaat in op enkele nieuwe benaderingen voor het beschermen van de band tussen ouderen en huisdieren, waarbij wordt gekeken naar onderzoeksresultaten, praktische implementaties en toolkits.
Drie internationale sprekers zullen hun onderzoek en ervaring delen over nieuwe richtingen op dit gebied, waarbij zowel het welzijn van mens als dier in aanmerking wordt genomen.

Deze webinar is ideaal voor:
senioren, volwassen kinderen, geriatrische zorgverleners, verpleegkundigen, hondentrainingsprofessionals, dierenartsen, volwassen dagprogramma’s, recreatieve therapeuten, professionals in de geestelijke gezondheidszorg en iedereen die geïnteresseerd is in het samenbrengen van dieren en mensen om de kwaliteit van leven voor beide

Het webinar wordt voorgezeten door Michael Kaufmann , IAHAIO-bestuurslid en Farm and Wildlife Director en directeur van het Sam and Myra Ross Institute bij Green Chimneys

 

Back To Top