Skip to content

Riki Verhoeven is pedagoog en onderwijskundige aan de Hogeschool Utrecht. Zij doet promotieonderzoek naar wat honden kunnen betekenen in het onderwijs. Volgens Verhoeven kan een schoolhond veel brengen, maar moet er wel goed over nagedacht worden. “Het is een levend wezen en geen speelgoed, de regels moeten duidelijk zijn. En niet elke hond is zomaar geschikt. Maar heb je de juiste hond op school, dan levert dat vaak mooie resultaten op.”

Overweeg je een schoolhond in te zetten? Bekijk in het AAI kwaliteitsregister waar je je goed kan laten informeren over honden door middel van een opleiding en/of cursus.

Op basisschool Vossenburcht in Nijmegen kunnen de leerlingen voor een knuffel en de nodige troost terecht bij schoolhond Charlie.

De sinthoek in de hal van de school is vrolijk versierd. Een paar leerlingen lopen over de gang om biebboeken uit te gaan zoeken. Dan steekt opeens een vrolijke labradoodle haar kop om de hoek. “Charlie!”, roepen de leerlingen. Charlie loopt kwispelend op de leerlingen af en wordt lekker aangehaald. “Zo is de afspraak”, zegt Ramona Frenk, directeur van de Vossenburcht… lees verder via de volgende link

https://www.trouw.nl/binnenland/verdrietig-of-gewoon-even-een-knuffel-nodig-deze-leerlingen-kunnen-terecht-bij-schoolhond-charlie

 

Back To Top