Skip to content

Het AAI-Kwaliteitsregister (AKR) is volop in ontwikkeling, dus hoog tijd voor een update.

Het AKR geeft op transparante wijze een overzicht van gekwalificeerde aanbieders en opleidingen op het gebied van dierondersteunde interventies. Vrijwilligers, handlers en professionals, die een passende opleiding hebben gevolgd om op een verantwoorde wijze dieren te kunnen inzetten, staan in het register. De opleidingen en cursussen die in het register staan, zijn langs de meetlat van de ISAAT*/ESAAT* kwaliteitsrichtlijnen gelegd en daarmee erkend als kwalitatief goede opleiding voor het gaan werken met dieren.

(bron: www.aairegister.nl)

Het AKR is een onafhankelijke stichting wat bestaat uit een bestuur, met daaronder een klachtencommissie, commissie van deskundigen (die de opleidingen en professionals toetst) én een commissie kwaliteitsbewaking. De commissie kwaliteitsbewaking komt een aantal keer per jaar bij elkaar om het bestuur feedback te geven over de ervaringen en bevindingen vanuit de praktijk. Tijdens deze bijeenkomsten houdt het bestuur op hun beurt de commissie op te hoogte van de verbeterpunten die zijn doorgevoerd na de ontvangen feedback. Kortom: er wordt hard aan de weg getimmerd achter de schermen!

Na de zomer zal er een nieuwe update volgen.

* ISAAT = International Society of Animal Assisted Therapy. ISAAT is een interdisciplinaire en multiprofessionele organisatie met als belangrijkste taak het accrediteren van onderwijs en training op het gebied van dierondersteunde interventies. Het is een netwerk met nationale en internationale organisaties. ISAAT is georganiseerd als een geregistreerde vereniging gevestigd in Luxemburg.

* ESAAT = European Society for Animal Assisted Therapy. ESAAT is opgericht in 2004 in Wenen en is de oudste en grootste Europese overkoepelende organisatie voor alle verenigingen die met dieren werken.

 

Back To Top