Skip to content

Training op Poten

Training op Poten is een professionele ontwikkelingsworkshop met als doel het verbeteren van communicatievaardigheden.

De kracht van dieren is niet na te bootsen door mensen, hoe hard we als mens ook ons best doen.

In een snel veranderende (zakelijke) omgeving is het belangrijk uw werknemers de nieuwste vaardigheden te leren om te blijven presteren. Het is essentieel voor bedrijven om een positieve en ondersteunende werkomgeving te creëren, waarbij werknemers zich gesteund voelen en gemotiveerd zijn om hun werk goed te doen.

Wij zijn gespecialiseerd in het bieden van opleidingen, vorming & ontwikkeling en hulpverleningstrajecten met honden. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in het trainen van onder andere weerbaarheid, sociale vaardigheden, emotieregulatie en motivatie.

training op poten

Bij honden en/of paarden geassisteerde personeelstrainingen werken uw werknemers samen met speciaal getrainde honden en/of paarden om vaardigheden te ontwikkelen en te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat werknemers leren een hond/paard door een hindernisbaan te leiden of een reeks commando’s uit te voeren. De dieren zijn gevoelig voor non-verbale communicatie en kunnen daarom een waardevol hulpmiddel zijn om werknemers te helpen hun non-verbale communicatievaardigheden en leiderschappen te ontwikkelen.

Daarnaast kan het werken met deze dieren ook helpen bij het verminderen van stress op de werkplek. Interactie met honden en paarden heeft een positief effect op de mentale gezondheid van mensen, waardoor dier geassisteerde trainingen een effectieve manier kunnen zijn om stress bij uw werknemers te verminderen en hun welzijn te bevorderen.

Een belangrijk element bij het werken met honden en paarden is dat het een hoop plezier met zich meebrengt. Honden/paarden zijn in staat je een spiegel voor te houden, ze reageren op houding en gedrag. Tijdens de training en begeleiding wordt er (onbewust) gewerkt aan expressiviteit, timing, non-verbale communicatie en het vergroten van observatievermogen, zelfinzicht en motivatie. Ondersteund door een trainer van Zaak op Poten worden de verbanden zichtbaar tussen het eigen gedrag en de weerslag hiervan op het gedrag van de hond,

Onze trainers werken nauw met u samen om de specifieke behoeften van uw bedrijf te begrijpen en een training te ontwerpen die is afgestemd op uw organisatie.

WORKSHOP AANVRAGEN

Met dit formulier kun je een Training op Poten workshop aanvragen. Na ontvangst van de aanvraag nemen we snel contact met je op.

  Aanvraag voor:*

  Naam*

  Stel jezelf even voor:

  Bedrijf

  Functie

  Telefoonnummer*

  E-mailadres*

  Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Bij het versturen van een bericht via dit formulier ga je automatisch akkoord met de Privacyverklaring.

  Missie en Methodiek

  Onze honden geassisteerde training is een geïntegreerde benadering die de kracht van honden (TopDog), bewezen psychotherapeutische technieken (ACT Therapie) en moderne projectmanagementmethoden (Agile werken) combineert om de deelnemers te ondersteunen bij het ontwikkelen van vaardigheden en het bereiken van hun doelen.

  Wij zorgen voor een leerzame en vrolijke dag gevuld met humor en activiteiten. Onze visie is de kracht van de relatie tussen mens en hond/paard te benutten om psychologische flexibiliteit te ontwikkelen en het welzijn van zowel mens als dier te bevorderen.

  Back To Top