Skip to content

Topdog is een methodiek waarmee je als trainer weerbaarheid en sociale vaardigheden vergroot bij mensen in samenwerking met een psychosociaal hulphond. Door deelnemers doelgericht te leren samenwerken met de psychosociaal hulphond groeit het zelfvertrouwen en de zelfbeeld van de deelnemer zeer snel. De training heeft een cognitief gedrag veranderende uitwerking en is zeer hond vriendelijk. Topdog wordt met name ingezet binnen de (jeugd)hulpverlening, het onderwijs en persoonlijke ontwikkeling.

Vanaf maart 2021 beginnen er weer nieuwe groepen aan de Topdogopleiding. Er wordt niet meer gewerkt met de opbouw van de basisopleiding, een gedragsonderzoek van de hond en een coaching traject los van elkaar. De opleiding gaat 25 bijeenkomsten bevatten waarin het gedragsonderzoek en de coaching is opgenomen en gaat 9 maanden duren i.p.v. 6 maanden. Wie de opleiding afrondt krijgt direct een bevoegdheid Topdogtrainingen uit te voeren en komt direct op de kaart van de website van Topdogtrainingen Nederland.

De huidige opleidingen in Bilthoven, Alphen aan den Rijn en Leek in Groningen zijn bijna ten einde. Na de accreditatie, die onderweg is, zal de opleiding beduidend duurder worden. Mensen die zich inschrijven vóór 1 maart 2021 zullen nog een prijs betalen in de huidige lijn van onze prijzen. Na 1 maart gaat een prijs in, passend bij de accreditatie. Dat kan snel twee tot driehonderd euro schelen. De opleiding in Bilthoven zal op dinsdagavonden of donderdagavonden plaatsvinden en Alphen aan den Rijn op vrijdagavonden. De opleiding in Leek op woensdagavonden was eenmalig. Er is echter weer belangstelling in het hoge Noorden. Wij overwegen nog een groep te doen, wanneer de groep daar vol komt.

Voor meer informatie kijk op https://www.topdogtrainingen-nederland.nl.

Back To Top