Skip to content

Ze zitten er op, mijn eerste alpacakampen. En ik kan zeggen, missie geslaagd!

De bedoeling was om gevoelige kinderen met elkaar in contact te brengen en zich goed in hun vel te laten voelen. Ik heb gemerkt dat dit, hoewel het bij één groep aarzelend ging, goed gelukt is. De kinderen hebben grenzen verlegd, hebben de moed getoond om uit hun comfortzone te stappen, hoe spannend het misschien ook allemaal was. We deden activiteiten met en tussen de alpaca’s, maar ook daarbuiten. Tussen de alpaca’s vertoeven was voor sommige kinderen best een uitdaging, dingen met hen ondernemen was soms nog spannender, maar uiteindelijk bracht iedereen alles tot een goed einde, met veel aanmoediging van onze kant.

Hoe negatief de gedachten soms waren aan het begin van een opdracht, des te positiever waren ze tijdens en erna. Je zag de kinderen groeien en stralen, wat maakt dat ook wij als begeleiders mee stonden te stralen aan de zijlijn.

Deze kampen smaken alvast naar meer en ik ben dan ook volop bezig met het inplannen van workshops voor volgende schoolvakanties. En wat mij betreft staan er volgend jaar terug een aantal leuke kampen op het programma.

Ann Driesen – ANNderscoaching
(in samenwerking met de Alpacaweide)

                                   
Back To Top