Skip to content

Wie ben je?

  • Mijn naam is Resinda Coenraads en ik ben 22 jaar oud. Ik woon in Papendrecht met mijn familie en onderdeel daarvan is Marley: onze soft coated wheaten terrier. Ik ben eigenlijk opgegroeid met honden om mij heen, wat maakt dat ik echt een passie voor honden heb.

Wat doe je?

  • Momenteel werk ik 32 uur als sociotherapeut op een gesloten afdeling in Capelle a/d IJssel. Daarnaast volg ik de deeltijd HBO Master Jeugdzorg op de Hogeschool Leiden. Voor deze opleiding dien ik een onderzoek uit te voeren. Deze voer ik uit bij High10. Mijn hobby’s zijn fotograferen, dichten en creatief bezig zijn. Ook vind ik het erg leuk om te sporten. En natuurlijk wandel ik maar al te graag met Marley!

Met welke doelgroep werk je?

  • Als sociotherapeut werk ik met jongeren met psychiatrische- en/of gedragsproblemen. Bij High10 bieden ze hulpverlening met psychosociale hulphonden aan jeugdigen met een complexe hulpvraag. Het is aan mij om bij High10 inzichtelijk te maken wat de effecten zijn van de begeleiding die zij bieden.

Welke rol speelt jouw dier hierbij?

  • Helaas heb ik nog geen eigen psychosociale hulphond die ik kan inzetten in mijn werk. Bij High10 spelen de honden een grote rol. Zij ondersteunen de cliënten tijdens de sessies. Het is aan mij om te onderzoeken welke rol de honden precies innemen en wat de meerwaarde hiervan is!

Wat vind je belangrijk in je werk?

  • Ik vind het belangrijk dat jeugdigen met complexe hulpvragen worden geholpen op een manier die bij hen aansluit. Ik heb in het werkveld gezien dat de reguliere therapieën niet ten allen tijde aansluiten, hulpverlening met psychosociale hulphonden kan hierbij helpen.

Wat is de meerwaarde van de aanwezigheid van jouw dier?

  • Dat is precies iets wat ik wil gaan onderzoeken! Mijn hypothese is dat de aanwezigheid van de honden zorgt voor rust en het aanmaken van het ‘blije stofje’ in de hersenen. Daarnaast spiegelt een hond goed, waardoor men zich bewust wordt van wat hij/zij laat zien. Wat de meerwaarde is op een meer lange termijn, hoop ik met mijn onderzoek te kunnen aantonen. Ik vermoed dat een hond op verschillende vlakken heel helpend kan zijn, vooral op het sociale vlak.

Waarin onderscheid je jezelf van andere hulpverleners?

  • Ik denk dat ik heel goed buiten de lijntjes kan denken. Regels zijn er om omheen te denken! Daarnaast ben ik van mezelf erg creatief en dat kan ik mooi laten terugkomen in mijn werk. Bijvoorbeeld door met jongeren te gaan tekenen.

Wat maakt jouw werk uniek?

  • Het unieke aan mijn onderzoek bij High10 is dat er nog niet veel onderzoek is gedaan naar deze opkomende vorm van hulpverlening. Het kan de organisaties die met psychosociale hulphonden werken enorm helpen in het aantonen van de effectiviteit van wat zij aanbieden.

Wat zou jij het werkveld willen meegeven?

  • The sky is the limit! Niks is te gek, zolang je maar weet waarom je iets doet en er 100 procent voor gaat.

Wat wil je verder nog vertellen?

  • Ik vond het onwijs leuk om een blogje te schrijven voor deze website. Het is goed dat er meer aandacht komt voor de hulpverlening met psychosociale hulphonden!

Back To Top