Skip to content

Aeres Hogeschool Dronten lectoraat Animal Assisted Interventions is onlangs samen met Terwille Verslavingszorg, De Spetse Hoeve en De Vlugt coaching het project ‘Man en Paard’ gestart.

Vanuit het werkveld was er grote behoefte aan praktijkonderzoek naar de rol die paardencoaching zou kunnen spelen in het ondersteunen van ex-verslaafden. Met dit project gaan we dan ook onderzoeken of de inzet van paarden kan bijdragen aan bewustwording van mannen met een verslavingsachtergrond en een justitieel verleden.

En niet alleen ons lectoraat is betrokken, ook studenten van de studie Diergezondheid & Management leveren een bijdrage aan dit onderzoek. Zij zullen tijdens het onderzoek onder meer video’s maken om de interactie tussen man en paard te beoordelen en het gedrag/welzijn van de paarden te analyseren. Daarnaast zullen zij fysieke metingen verrichten zoals het meten van de hartritmes van man en paard.

Over circa een jaar zullen de eerste resultaten bekend zijn.
Meer weten over het lectoraat? Kijk dan hier Animal Assisted Interventions (aereshogeschool.nl)

#onderzoek #onderzoeker #lector #lectoraat #paard #paarden #paardencoaching #coach #AAI #verslaving #verslavingszorg#zaakoppoten #groeien #werkenmetdieren #dierenindezorg #professionals #samenwerken #samenwerkenmetdieren #zorgprofessional #zorgenwelzijn #aat #aai #aae #aac #aaa

 

Back To Top