Skip to content

Welkom op de website van Zaak op Poten. Ik ben Margot Swart, initiatiefnemer van het Zaak op Poten Symposium. Deze dag is in 2019 ontstaan met de achterliggende gedachte om het ‘AAI werkveld’ zichtbaarder en transparanter te maken en met elkaar een professioneel werkveld te creëren waarin het welzijn van de dieren voorop staat.

Inmiddels hebben wij een fijne samenwerking met Aeres Hogeschool, dé hogeschoolfaculteit voor studenten die passie hebben voor ondernemen, bedrijfskunde, dier en voedsel. Op 23 september ’23 hebben wij voor het eerst het symposium in Dronten gehouden. Het was een groot succes! Dat er écht behoefte is aan verbinding blijkt wel uit het sterk groeiende aantal bezoekers.

Om ons symposium nog meer kracht bij te zetten is er een platform met verschillende abonnementsvormen waarin deze verbinding wordt bekrachtigd.  Een deel is toegankelijk voor iedereen om Vraag & Aanbod bij elkaar te kunnen brengen. Een deel bestaat uit een vast abonnement voor (aankomende) professionals. Met alle tips & tools die bij dat abonnement horen, zet ook jij je Zaak stevig op Poten! Een basis abonnement geeft je al toegang tot het forum, groepen waarbij je je kan aansluiten en intervisiegroepen. Neem je een abonnement krijg je toegang tot verschillende cursussen.

Over Margot Swart
Als SKJ geregistreerde jeugd- en gezinsprofessional voer ik mijn jeugdhulpverleningstrajecten uit samen met mijn hond(en). Dit doe ik alweer ruim tien jaar vanuit mijn HKZ gecertificeerde (jeugdzorg)organisatie. Omdat ik graag samenwerk heb ik een heel mooi team om mij heen met medewerkers en onderaannemers. Ieder van ons heeft zijn/haar eigen expertise. Naast de jeugdhulpverleningstrajecten geven we ook psychosociale ondersteuning vanuit de WMO en in de psychiatrie.

De eerste ontmoeting van Dafne & Margot, Wijk aan Zee op 15 juni 2014 (v.l.n.r. Sia, Morris, Dafne en Margot).

Ooit zijn Dafne en ik samen begonnen met Zaak op Poten & Co. Inmiddels heeft Dafne haar activiteiten beëindigd en heb ik het doorontwikkeld tot het symposium. Deze foto is onze gemaakt tijdens onze eerste ontmoeting in Wijk aan Zee op 15 juni 2014, waar onze samenwerking is ontstaan.

Recensies
Missie & Visie van Zaak op Poten

Er is behoefte aan informatie, duidelijkheid, overzicht en transparantie binnen ons werkveld. Met onze jarenlange ervaring werken wij aan professionalisering en voorkomen de wildgroei en het ondeskundig inzetten van dieren binnen de (jeugd)hulpverlening, zorg, het onderwijs en persoonlijke ontwikkeling.

De groei die wij persoonlijk hebben doorgemaakt als ondernemers in het proces van het opzetten van onze succesvolle bedrijven hebben we omgezet naar onze gezamenlijke missie. Vanuit onze passie voor het verantwoord werken met dieren, zorgen wij voor een nieuwe dimensie aan het werkveld door deze expertise te delen.

Wij optimaliseren processen, bevorderen deskundigheid en professionaliteit. Wij bieden verbreding, transparantie en duidelijkheid in een vaak onoverzichtelijk proces.

Wij richten wij ons op persoonlijke groei, teamontwikkeling en bedrijfsprocessen.

Wij sluiten aan waar jij staat in jouw proces en ondersteunen jou om je droom te realiseren. Wij zetten op een actieve manier teams in hun kracht door de dynamiek bloot te leggen en deze doortastend om te vormen tot een werkbare samenwerking. Wij bieden deskundigheidsbevordering en zorgen voor professionalisering. We ondersteunen zorgvuldig bij het implementeren van het werken met dieren binnen een bedrijf of organisatie.

Back To Top