Skip to content

Ontwikkeling in het AAI-werkveld!

Afgelopen woensdag 30 november presenteerde de Vereniging aanbieders Dier en Zorg de nieuw ontwikkelde Gedragscode en het Welzijnsprotocol.

Deze net opgerichte brancheorganisatie behartig de belangen van dier, cliënt en de aanbieders. Ze staan voor de verbinding in het werkveld waarbij dieren ingezet worden om het welzijn van mensen te ondersteunen of bevorderen.

In de Gedragscode staat de basisnorm waar leden van de vereniging, werkzaam in het veld van dier-ondersteunde interventies en assistentiedieren, zich aan houden ten behoeve van het welzijn van de dieren waarmee zij werken. Bij de gedragscode hoort per diersoort een dier specifiek welzijnsprotocol. De gedragscode en de individuele welzijnsprotocollen zijn levende documenten: zij worden met regelmaat geëvalueerd en waar nodig aangepast.

Wil je hier meer over weten? Check dan de website van Vereniging aanbieders Dier en Zorg: https://www.dier-welzijn.nl/

#zaakoppoten #groeien #werkenmetdieren #dierenindezorg #professionals #samenwerken #samenwerkenmetdieren #zorgprofessional #zorgenwelzijn #aat #aai #aae #aac #aaa #animaterventions #samen  #verbinding #divers #landelijkedag #samenwerken #collega  #informatie

Back To Top