Skip to content

De samenwerking met Aeres Hogeschool en Zaak op Poten maakt dat onderwijs, onderzoek en het werkveld écht met elkaar direct in verbinding staan. En laat dat nu net het doel zijn van het symposium van Zaak op Poten. Aeres zal drie informatieve lezingen verzorgen tijdens het symposium over de onderzoeken die zij afgelopen jaren hebben uitgevoerd naar het welzijn van dieren tijdens Animal Assisted Services. Door wie worden de lezingen gegeven en wat zijn de onderwerpen?

Lezing 1: Hoe beleven honden een AAE, AAC, AAT of AAA-sessie?
– Kathalijne Visser

Kathalijne is dierwetenschapper en gepromoveerd op het karakter van paarden. Bij Wageningen Livestock Research heeft ze nationale en internationale dierenwelzijnsprojecten geleid. Ze is mede-oprichter, bestuurslid en honorary fellow van ISES en daarnaast ook lid van de RDA. Ze werkt sinds 2015 bij Aeres en leidt sinds 2020 als lector Human-Animal Interactions, allerlei onderzoeksprojecten op gebied van welzijn van dieren.

Kernwoorden: welzijn, veldstudie, beleving hond, gedrag, gemoedstoestand

Lezing 2: Risicofactoren voor het welzijn van honden in dierondersteunde interventies
– Sandra Haven

Sandra is afgestudeerd als dierenarts, werkt een aantal jaar als docent bij de opleiding Diergezondheid en Management en Veterinair Praktijkmanager, en nu ook als onderzoeker binnen de lectoraten Human-Animal Interactions en Animal Assisted Interventions. Ze focust op het bevorderen van mens-dier relaties en dierenwelzijn. Sandra is daarnaast actief in het bestuur van AAI Kwaliteits Register (AKR) en Stichting de Groene Veterinair.

Kernwoorden lezing: welzijn, risicofactor, coachpaard, therapiepaard, gemoedstoestand

Lezing 3: Een kritische blik op het welzijn van coach- en therapiepaarden
– Lianne Jens

In juli 2023 heeft Lianne de masterstudie Animal Science afgerond met specialisaties in ‘Adaptation, Health and Welfare’ en ‘Animal Ecology’ aan Wageningen University. Sinds september 2023 is ze onderzoeker en docent bij het lectoraat Human-Animal Interactions aan Aeres Hogeschool in Dronten, met een focus op dierenwelzijn, fokkerij en genetica en data-analyse.

Kernwoorden lezing: welzijn, risicofactor, coachpaard, therapiepaard, gemoedstoestand

Back To Top