Skip to content

Mijn praktijk “In Respect” ben ik gestart omdat ik eigenwijs en direct ben en de hulp aan anderen op mijn eigen manier wil vormgeven. Niemand past in een hokje, ik kleur graag buiten de gangbare lijntjes. Ervaringsgericht en lichaamsgericht werken is mijn passie, door middel van methodieken als ACT-therapie, Natuurcoaching, Mindfullness, Rots en Watertraining, Faalangstreductietraining en coaching met inzet van mijn therapiehond Flory geef ik hier vorm aan. Dus uit je hoofd terug in je lijf; niet praten maar voelen en ervaren.

Ieder leven kent zijn uitdagingen, ze vormen je. Mijn “uitdagingen” probeer ik te zien als kansen om te groeien. Mijn visie is: “je kunt anderen niet veranderen, maar wel de manier hoe je er zelf mee omgaat!”

Omdat ik al 25 jaar werkzaam ben binnen Zorg en Welzijn en veel affiniteit voel met mijn vrouwelijke collegae, zijn jullie mijn doelgroep geworden. Mijn hulp aan jou zal als een warm bad aanvoelen. Ik weet waar je pijnpunten liggen, wat de spagaat is van al die powervrouwen die dagelijks met hart en ziel zorgen voor de ander. Want de zorg voor de ander stopt nooit, thuis ga je verder, als moeder, mantelzorger… Ik help je om stil te staan bij wat je zelf nodig hebt, laat mij een klein stukje op je levenspad meelopen en een beetje voor jou zorgen. Dat kan ook inhouden dat we af en toe even een koud dompelbad nemen (niet letterlijk dan ;)) want ook dat is goed voor je!

Flory mijn Engelse Cockerspaniel heeft een belangrijke stem gehad in mijn doelgroep, haar welzijn staat voorop, ze moet het coachen samen met mij vooral leuk vinden. En vrouwen vindt ze geweldig! Flory is een gevoelige, eigenwijze dame die haarfijn aanvoelt waar de emoties vast zitten en waar dus groei mogelijk is. Ze is lekker eigenwijs, dus ben je niet echt overtuigd van wat je aan het doen bent, dan zal ze dat je meteen laten merken (op haar eigen authentieke manier). Flory heeft geen oordeel, ze vindt je goed zoals je bent! Samen buiten in de natuur met humor en speelsheid kom je tot je kern, waar sta je voor, wat wil je uitstralen? Flory reageert eerlijk en direct, ze heeft ook altijd gelijk wat de onderliggende emoties betreft. Ik vind dat ik bof met haar en met dit werk. Met Flory en misschien in de toekomst ook met Mac (onze kleine pup van 14 weken) wil ik het contact met je gevoel herstellen, om weer zuiver te kunnen verbinden met jezelf. Met de rat-race en onze piekerhoofden vergeten we hier nog wel eens rekening mee te houden. Ook ik ben ervaringsdeskundig op meerdere gebieden, met al mijn ervaringen en kennis hoop ik jou weer in je kracht te kunnen zetten. Vanuit mijn hart, van mens tot mens.

Wat ik ons allen wens in dit werkveld is samenwerking, elkaar versterken waar het kan. Ons ook bij Den Haag op de kaart te zetten, ons goed organiseren om wildgroei te voorkomen en ons vak verder te professionaliseren. Om zo het welzijn van de ingezette dieren goed te kunnen borgen, ook in de toekomst. Laat in deze sector het welzijn van onze dieren leidend zijn en niet de geldstromen, laten we daar het verschil maken met elkaar. Als we elkaar helpen in ons werk als ZZP-er in dit specifieke werkveld, hoeven we niet allemaal het wiel zelf uit te vinden.

Wat ik verder nog zou willen delen is mijn droom om ook in al de huidige sociale opleidingen studenten te mogen begeleiden met Flory om zo aan hun eigen beroepsontwikkeling te kunnen werken. Met behulp van Flory leren reflecteren, met behulp van je lijf en niet alleen met je hoofd.

En mijn wens om hulp te bieden aan vrouwen die getraumatiseerd zijn door bijvoorbeeld huiselijk geweld, psychische mishandeling, de gevolgen van corona in je leven en werk, om ze weer in hun kracht te zetten. Uit de overlevingsstand te halen en ze weer in staat stellen om hun leven weer op te pakken na hun trauma.

Bekijk hier het filmpje van het Limburgs Dagblad. https://www.1limburg.nl/stress-weg-door-inzet-van-therapiehond#:~:text=Zij%20biedt%20coaching%20sessies%20aan,de%20slag%20in%20de%20therapie.

Link naar website: https://inrespect.nl/
Telefoonnummer Claudia Stevens 06-42645056

Back To Top