Ga naar hoofdinhoud

Terugblik op onze Zaak op Poten & Co. landelijke informatiedag over
samenwerken met dieren in de zorg

zaterdag 17 september 2022

 

 

Voor deze dag zijn er vanuit het AAI-kwaliteitsregister (AKR) accreditatiepunten voor bijscholing toegekend.

Dagprogramma:

09.30 uur inloop – ruimte om informatie in te winnen bij de stands
10.00 uur workshop ronde
11.30 uur lezing van Hesther Selbeck
12.30 uur informatiemarkt & lunchpauze*
13.30 uur AAI Kwaliteitsregister door Marie-José Enders-Slegers
13:45 uur lezing van Natasja van de Wiel
15.00 uur -16 workshop ronde
16.30 uur afsluiting van de dag met (netwerk)borrel

*lunch is te bestellen via de tickets (uiterlijk te bestellen tot donderdag 8 september)

De dag vindt plaats bij de Alphense Honden Club (AHC), Eikenlaan 255, 2404 PB Alphen aan den Rijn.

Spreker Hester Selbeck

Hesther is auteur, systeemtherapeut & Contextuele Paardentherapie (CPT)
Zij gaat vertellen over de meerwaarde van dier, omgeving en natuur in therapie met speciale aandacht voor Contextuele Paardentherapie (CPT).
Inspirerende lezing van een uur (met de laatste 15 min. tijd voor interactie) over haar boek: Het Mongoolse paard, het meisje en de therapeut en werk met de CPT.

Spreker Natasja van de Wiel

Natasja is eigenaar van mens-hond coachingspraktijk Buddy-Dogs. Ze leert mens en hond met elkaar mee te bewegen, oog te hebben voor elkaar zodat er een onzichtbaar lijntje tussen hen ontstaat gebaseerd op wederzijds vertrouwen.

Zij neemt je mee in haar ontdekkingstocht van oordeelloos coachen waarbij het de kunst is de mens, horende bij de hond, helder te vertellen wat er gebeurt binnen de relatie zónder kwetsend te zijn.

Dagvoorzitter Marleen van Baal

Marleen is coach, opleider en verbindend ondernemer in de dierenbranche.

Ze is eigenaar van Hond InZicht, HondZakelijk en Hersenwerk voor dieren en daarnaast docent bij HondenSpiegel. In haar werk staat inzicht centraal: zowel voor mens met dier als voor dierprofessionals. Door inzicht te verschaffen in alle processen rondom een vraagstuk komen knelpunten én oplossingen glashelder in zicht.

De tickets

Workshopronde 1 van 10.30-11.30 uur

Tickets voor workshops zijn incl. de Informatiemarkt & Lezingen.

De tickets

Workshopronde 2 van 13.30-14.30 uur

Tickets voor workshops zijn incl. de Informatiemarkt & Lezingen.

Tickets voor workshops zijn incl. de Informatiemarkt & Lezingen.

Workshopronde 3 van 15.45-16:45 uur

Tickets voor workshops zijn incl. de Informatiemarkt & Lezingen.

Lunch & Lezingen

Geen workshop bezoeken, maar wel toegang tot de Lezingen & Informatiemarkt? Bestel dan een los ticket Lezingen & Informatiemarkt!

Hoe de Landelijke Informatiedag is ontstaan

In 2019 is de eerste landelijke informatiedag georganiseerd door Simone Bakker en Margot Swart. Het werd zo’n succes dat de hele dag al gauw was uitverkocht. Een nieuwe editie niet kon natuurlijk niet uitblijven. Door de coronamaatregelen werd het spannend of de dag in 2020 kon doorgaan.
Op het laatste moment heeft Margot besloten om alles op alles te zetten om deze dag toch veilig en met gepaste afstand door te laten gaan. En met succes! In 2021 sloegen Dafne Rademakers en Margot Swart de handen ineen om professionals uit het werkveld te verbinden. Doormiddel van workshops laten zij vormen van het samenwerken met dieren in de (jeugd)hulpverlening, onderwijs, zorg & welzijn en persoonlijke ontwikkeling zien. Kijk de voorgaand edities hieronder terug en bekijk de impressiefilm van het afgelopen editie. Toen hadden wij het thema onafhankelijkheid. Wij zijn trots dat er zoveel verbinding was onder elkaar en op de ongedwongen open sfeer. Precies hoe wij deze dag voor ogen hadden. En ook zijn wij trots dat wij voor dit jaar bijscholing accreditatiepunten toegekend hebben gekregen vanuit het AAI-kwaliteitsregister (het AKR). En niet geheel onbelangrijk zet zaterdag 17 september 2022 alvast in je agenda, want dan is de volgende editie.

Back To Top