Skip to content

Kwetsbare kinderen krijgen een unieke mogelijkheid om gratis mee te doen aan het programma Dolphin Dreams van Stichting SAM.

In acht zaterdagmiddagen wordt in het zwembad van het Friendship Sports Centre geoefend in ontspanning, sociale interactie en communicatie. Er wordt tijdens dit onderzoek gebruik gemaakt van snorkels en watervaste virtual-reality brillen met ontspannende onderwater beelden met dolfijnen. Ook zijn er VR-spellen met dieren beschikbaar op het droge. De VR-ervaringen worden afgewisseld met oefeningen. Deze oefeningen staan onder begeleiding van professionals op het gebied van pedagogiek.

Het programma is onderdeel van wetenschappelijk onderzoek onder leiding van Richard Griffioen. Richard is voorzitter van Stichting SAM en is lector Dier-ondersteunde Interventies. Het doel van dit onderzoek is om het programma en het vakgebied te verbeteren.

Het programma is ontwikkeld door Stichting SAM. Stichting SAM heeft meer dan 20 jaar ervaring met dier-ondersteunde therapieprogramma’s. Vele honderden kinderen zijn al met veel plezier en succes deelnemer geweest aan programma’s van Stichting SAM.

Door de samenwerking met de Riki stichting is er nu een mogelijkheid voor uw kind om hieraan mee te doen zonder eigen bijdrage!

Wilt u meer informatie? Stuur dan een berichtje.

Back To Top