Skip to content

Mijn naam is Fleur te Beek, 29 jaar en ik ben werkzaam als orthopedagoog in regio Zutphen/Apeldoorn. Mijn passie ligt in het werken met zowel dieren als mensen. Ik heb als orthopedagoog bij een behandelcentrum voor jongeren met autisme gewerkt en werk momenteel in de gehandicaptenzorg. Bij beide doelgroepen heb ik mogen ervaren wat een hond kan betekenen. De kleine dingen, zoals een wandeling maken met de hond, die voor de grootste glimlach zorgt bij een cliënt. Of de onzekere jongen die na wat oefeningen met de hond vol trots diezelfde oefeningen aan de andere kinderen van de groep wil laten zien.

Mijn hond heet Bessie. Zij is een Spinone Italiano van ruim 1,5 jaar oud. Bessie is een vrolijke, grote lieve reus, soms ietwat onhandig en een tikkeltje eigenwijs. Samen spelen vindt ze het allerleukst. Bessie houdt van knuffelen en geniet erg van aandacht.

Samen met mijn hond begeleid ik kinderen, jongeren en (jong)volwassenen met een hulpvraag. Ik werk momenteel met jongeren en volwassen met autisme, ADHD en/of een (licht) verstandelijke beperking. Ik vind het belangrijk om samen te kijken wat het doel is waar we aan gaan werken. Ik denk graag in mogelijkheden en biedt daarbij een op de cliënt afgestemd traject aan.

Wat ik het werkveld mee wil geven: Ik vind het belangrijk dat het welzijn van mijn hond altijd voorop staat. Ik probeer mij continu te blijven scholen in het gedrag van een hond, maar ook de inzet van een hond bij cliënten. Ik merk dat het een opkomend iets is en dat veel mensen hun hond willen meenemen naar hun werk in de zorg. Ik hoop dat, voor zowel hond als mens, er altijd goed wordt gekeken naar ieders grenzen.

 

Foto: Pawesome Photography

Back To Top