Skip to content

Op 5 mei, Bevrijdingsdag, spraken wij met Jelien Lammers (www.jelien.nu) over de Landelijke Informatiedag die 18 september in Alphen aan den Rijn plaatsvindt. We waren ideeën aan het uitwisselen, ervaringen aan het delen en al pratende vroeg Jelien; waarom zou het thema van de dag niet `Onafhankelijkheid’ zijn. Hoe mooi is dat om juist dit thema te bedenken op zo’n gedenkwaardige dag?!

Wij werden er direct enthousiast van. Het woord `onafhankelijkheid’ heeft zoveel diepere lagen!

We dachten dan ook gelijk aan `Zaak op Poten & Co’. Wij zijn deze site is gestart met een nieuwe naam omdat wij met dit bedrijf onafhankelijk zijn van al onze andere werkzaamheden.

De keuze die door werkers elke dag opnieuw gemaakt worden om te gaan samenwerken met een dier. Hoe onafhankelijk is het dier (nog)? Kan hij/zij tijdens het samenwerken zelfstandig voor zichzelf keuzes maken?

Ook het AAI-kwaliteitsregister (AKR) is een mooi voorbeeld `onafhankelijkheid’ binnen het werkveld. Een register dat bijdraagt aan de kwaliteit van werkers. Zij zullen ook aanwezig zijn om op deze dag iedereen te kunnen voorzien van informatie.

De zorg die geboden wordt staat vaak in verbinding met instanties of gemeente waar cliënten van afhankelijk zijn. Hoe `onafhankelijk’ zijn zij nog in de keuzevrijheid in de hulpverlening?

En de werkers zelf? Zij zijn onafhankelijk van elkaar wel verantwoordelijk voor een prettig werkveld. Doe je dat vanaf je `eigen plekje’ of in verbinding met elkaar? Vanuit de gedachte dat je samen sterker staat is de landelijke dag ontstaan. Een onafhankelijke dag.

Wij kijken erg uit naar deze dag, tot dan!

Dafne & Margot

Back To Top