Skip to content

Zaterdag 28 september vindt het Zaak op Poten symposium plaats bij Aeres Hogeschool. Het programma van het symposium is al bekend en de voorverkoop is in volle gang. Komende weken zullen we de invulling van het programma bekend maken.

En de eerste bekendmaking is de gastspreker die ons symposium zal openen met haar levensverhaal dat iedereen op een manier zal raken. Kiki Ho neemt alle bezoekers en aanwezigen een stukje mee in het proces dat ze doormaakte voor én nadat ze haar zus verloor aan zelfdoding en welke rol paarden hierbij spelen.

Gaan de dieren echt verder daar waar woorden van mensen tekort schieten?

Kiki Ho (29) is een documentairemaker, mental health activist en langeafstandsruiter uit Amsterdam. Na haar master in documentairefilmmaken aan de UCL regisseerde ze meerdere korte films die wereldwijd op verscheidene filmfestivals, conferenties en andere symposia zijn vertoond.  In 2021 verliest ze haar zus aan zelfdoding. Ze besluit haar leven te wijden aan de strijd tegen het stigma rond mentale divergentie en aan de viering van neurodiversiteit. Naast haar werk als filmmaker werkt Kiki nu als programmadirecteur bij The Big Hoof, een stichting die trektochten organiseert waarbij paarden centraal staan en er een duidelijke focus ligt op geestelijk welzijn: gratis en toegankelijk voor iedereen. Het doel van The Big Hoof is het verbeteren van de geestelijke welzijn door mensen uit te nodigen en te inspireren om naar buiten te gaan, waarbij het paard als vehikel voor verbinding en contact fungeert.

 

 

 

Back To Top