Skip to content

Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) is een therapie voor kinderen en volwassenen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld, mishandeling of verwaarlozing. Bij Equi-EMDR helpen de paarden mee.

Equi-EMDR is een out of the box manier voor het behandelen van trauma. Veel kinderen hebben moeite met een ‘therapiekamer’ of het moeten praten. Vaak is de menselijke relatie al ingewikkeld genoeg. De mensen die je hadden moeten beschermen hebben dat niet kunnen doen of je zelfs pijn gedaan. Er wordt soms gezegd dat deze kinderen niet ontvankelijk zijn voor therapie. Aandacht voor de context is hierbij erg belangrijk.

Een veilige omgeving

Bij Equi-EMDR maken we gebruik van het paard en de natuur en creëren daarmee een veilige (behandel) omgeving. We werken bij voorkeur met het hele systeem: ouders, opvoeders, jongeren en kinderen, (hierna cliënten genoemd, zie artikel EAC magazine).

Lees hier het hele artikel dat gepubliceerd is in EAC magazine: EMDR met paard – EAC magazine 

Wil je meer weten over EMDR met een paard? Tijdens de Zaak op Poten & Co. landelijke informatiedag geven Joke én Tamarinde hier een workshop over! Er zijn nog een paar plekken vrij. Via deze link stel je je plek veilig: www.zaakoppoten.nl/product/puur-en-paard/

 

 

 

Back To Top