Skip to content

Het thema van de Zaak op Poten & Co. landelijke informatiedag is Diversiteit. Daar is natuurlijk (zoals het onderwerp zich laat raden) veel over te vertellen. Met alle ontwikkelingen binnen het AAI werkveld is diversiteit ook een heel actueel thema. De trainers, coaches, leraren en hulpverleners werkzaam met een dier, groeit enorm snel. Je kan bijna niet meer om het fenomeen `schoolhond’ heen en de opleidingen schieten als paddestoelen uit de grond. In deze blog vertellen we iets meer over hoe we met elkaar de dieren moeten blijven beschermen en hoe we de kwaliteit kunnen (blijven) waarborgen.

Het AAI Kwaliteitsregister (AKR) is hard aan de weg aan het timmeren om alle verschillende opleidingen en beroepen te `vangen’. Door je als professional te registreren in het AKR laat je zien dat je een passende opleiding hebt gevolgd en op een verantwoorde wijze dieren kunt inzetten als vrijwilliger, handler en/of professional. Als je als opleider in het register staat dan is de opleiding daarmee erkend als kwalitatief goede opleiding voor het gaan werken met dieren. De opleiding is dan langs de meetlat van de ISAAT/ESAAT kwaliteitsrichtlijnen gelegd. Als iedereen zich aanmeld voor dit register krijg je een overzicht van gekwalificeerde aanbieders en opleidingen op het gebied van dierondersteunde interventies.

Ook de Zaak op Poten & Co. landelijke informatiedag over samenwerken met dieren in de zorg, staat als geaccrediteerde activiteit in de de agenda van het AKR. Bezoek je deze dag dan kan je 4 accreditatiepunten verdienen.

Aaikwaliteitsregister (AKR) punten toegekend voor de Landelijke Informatiedag over samenwerken met dieren in de (jeugd)hulpverlening, het onderwijs, zorg & welzijn en persoonlijke ontwikkeling | Zaak op Poten & Co.

Back To Top