Skip to content

Onder de naam Club Krachtvoer is Maaike (paardencoach) begonnen met een speciaal coachingstraject voor kinderen en jongeren van het speciaal onderwijs. Door het inzetten van paarden reikt ze de kinderen extra handvatten aan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Club Krachtvoer is opgezet in een samenwerking met De Onderwijsspecialisten, Circustheater Stoffel en EquiLateral Kindercoaching . In juni is de ‘coachpilot’ gestart, die ongeveer een half jaar zal duren. Een prachtig project waarbij kinderen met een beperking in hun kracht worden gezet.

Het doel van het coachingstraject is het creëren van succeservaringen bij bijzondere kinderen en jongeren door hen te begeleiden bij het aangaan van uitdagingen en hiermee het zelfvertrouwen te laten groeien, de weerbaarheid te vergroten en hen in hun kracht te zetten, zodat zij in hun toekomst meer kans hebben om te slagen op het gebied van wonen, werken, vrije tijd en burgerschap.

De pilot wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Kind & Handicap. Via hun site kan je ook doneren om meer mooie projecten zoals deze te steunen.

Lees hier het hele artikel over de pilot paarden coaching die in juni is gestart voor kwetsbare kinderen.

     (bron: https://www.fondskindenhandicap.nl)

 

 

 

Back To Top