Skip to content

Mijn naam is Sandra, ik woon net over de grens in België en ben
van kindsbeen af een grote dierenliefhebber, met name honden en katten waren altijd al een passie voor mij.
Gaandeweg ging mijn liefde voor dieren zich uitbreiden, daar zat mijn tijd in het Groenhorst College in Barneveld vast wel voor iets tussen. 24 jaar geleden stampte ik mijn eigen dierenpension uit de grond en 2 jaar geleden besloten mijn man en ik om alpaca’s te gaan houden. In eerste instantie gewoon voor onszelf voor de hobby maar inmiddels is het een volwaardig onderdeel van mijn bedrijf geworden.

Eén van onze doelen is onze alpaca’s inzetten voor therapie. Hiervoor werk ik samen met Annders Coaching, zij werkt met volwassenen en kinderen en stond echt open om onze alpaca’s te betrekken in de zorgverlening.

De alpaca is een heel rustig, kalm en gevoelig dier, ze hebben een rustgevend effect op mensen en laten de hartslag zakken.

Ze zijn fijn in de omgang en vragen een respectvolle interactie en wederzijds vertrouwen.
Daarnaast zijn ze erg nieuwsgierig naar bezoekers wat voor grappige momenten zorgt. Dit zijn allemaal eigenschappen die gebruikt kunnen worden in therapie.

Het doelpubliek is erg breed ; van mensen met een verstandelijke beperking, tot mensen met autisme, kinderen in pleegzorg , kinderen met een erg laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen…

Prachtig om te zien hoe onze dieren tijdens een meet&greet voor ontspanning zorgen in een gespannen situatie zoals bijvoorbeeld de hereniging tussen pleegkind en biologische ouder.

Annders Coaching, Kindercoach Jongerencoach| Turnhout | ANNders (annderscoaching.be), organiseert deze zomervakantie een aantal 2-daagse kampen bij ons voor kinderen die niet voor zichzelf durven opkomen, die faalangst hebben, een laag zelfbeeld enz.
De alpaca’s zullen alleen al met hun aanwezigheid voor een ontspannen sfeer zorgen maar ze zullen ook bij bepaalde oefeningen betrokken worden. Ik ben er van overtuigd dat ze hier echt een meerwaarde zullen zijn in het opbouwen van zelfvertrouwen bij deze kinderen.

Verder houden we ons ook bezig met gewoon leuke activiteiten voor gezinnen, vrienden … ja ook teambuilding, yoga (zowel voor volwassenen als voor kinderen) , fotoshoots , kleinschalige feestjes ….

Mogelijkheden genoeg , bekijk zeker onze website,Facebookpagina en Instagram account!
Ben je zelf zorgverlener en zou je ook wel willen samenwerken met onze alpaca’s, aarzel dan zeker niet om contact op te nemen via alpacaweide@hotmail.com

Back To Top